Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

EU er Sveriges bro’

Eva Agnete Selsing
Eva Agnete Selsing

East Stratcom er en EU-oprettet indsatsgruppe, der overvåger og registrerer såkaldte »falske nyheder« (altså kritiske historier) om EU. Men Stratcom hjælper også lande i image-nød. Som forleden, hvor gruppen skyndte sig at opføre en historie fra et russisk medie på løgnerlisten. Historien, der rettelig indeholdt to forkerte tal, påstod nemlig, at Malmø plages af indvandrervold og –mord. Det afvistes, da »der er ingen evidens for at volden har noget at gøre med flygtningene«. Med bonus-påmindelse om, at der slet ingen no go-zoner er i Sverige. Den var heldig, hvad? På den måde hjælper EU Folkhemmet med sit prøvede image. Det gjorde heller ikke sagen nemmere, at den svenske politimand Peter Springare samlede 210.000 støtter i sin kritik af den udbredte indvandrervold i landet. Eller at Trump nævnte indvandringsproblemerne i Sverige, hvorefter folk fra nær og fjern pludselig begyndte at interessere sig for alle voldtægterne i landet. Det er lidt op ad bakke med PR-arbejdet – men EU har Sveriges ryg. Det er vældig pænt af dem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.