Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Et hus i splid

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Regeringen jubler over udsigten til en økonomisk vækst på 1,6 procent i 2015, efter flere år med total stagnation. Groft sagt jubler med. Lidt har også ret.

Det er imidlertid interessant at se, hvor forskelligt regeringens ministre fortolker den let øgede vækst.

»Reformerne virker,« udtaler den radikale økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard i en pressemeddelelse. Han lægger vægt på de strukturelle ændringer i dansk økonomi. Og det er jo ting som kortere dagpengeperiode, lavere skat m.m.

Men i samme pressemeddelelse har finansminister Bjarne Corydon en noget anden indfaldsvinkel:

»Når det er sagt, så er forår jo altid lunefuldt, og derfor understøtter vi fortsat økonomien med en lempelig finanspolitik,« fastslår finansministeren. Morten Østergaard leger »bad cop«, Bjarne Corydon leger »good cop«. Eller var det omvendt? I hvert fald står den ene for opstramningerne. Den anden står for lempelserne.

Det bliver rigtig spændende, når regeringen til sommer skal fremlægge et forslag til finanslov, der både vil blæse og have mel i munden. Et hus i splid med sig selv kan ikke bestå.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.