Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Enkeltsager

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) mener i et læserbrev i Berlingske, at avisen i en leder (19.1) om det ulige forhold mellem borgerne og den enevældige stat i staten ved navn Skat er urimelig i sin kritik af institutionen. Lederen hæfter sig ved nogle enkeltsager og mangler nuancer. Hvor har han ret. Problemet er blot, at der er så mange enkelttilfælde, at de tegner et billede af en organisation fuld af magtbrynde, en organisation, der laver fejl på fejl, ikke viger tilbage for at bruge mafialignende metoder og ikke kender til nuancer, når det gælder om at udnytte sin privilegerede retsstilling over for den enkelte magtesløse borger. Men hvis Engelbrecht virkelig mener, at rækken af skandaløse enkelttilfælde ikke tegner et rimeligt billede af Skat, må den naturlige konsekvens være, at han også slapper af over for sort arbejde. Ganske vist er det omkring 50 mia. kr., der på den måde unddrager sig beskatning. Men der er jo ikke tale om andet end en lang række enkeltsager.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.