Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Enhedskultur

Hans Hauge
Hans Hauge

Ane Cortzen er »kulturchef«. Hun har gjort en mageløs opdagelse. Den går ud på, at det er »kulturen, som definerer os som nation.« Denne kultur er endvidere en »fælles fortælling« om os som folk. Der findes desværre to fortællinger, og der bør kun være én, siger hun. Den gode fortælling handler om, at der læses litteratur som aldrig før. Og det er kultur. Der er overvældende besøgstal på museerne. Det er kultur. Borgerne »hungrer« efter kultur.

Men den historie bliver ikke fortalt, siger hun. Der bliver fortalt en anden historie, der splitter os. Regeringens fortælling. Den har ført til tvangsflytning af offentlige institutioner og besparelser. Det »hænger slet ikke sammen«, siger hun. Man kan da ikke have kulturinstitutioner i Thisted, vel? Der skal skabes en fælles kulturel fortælling. Alle forstår nemlig kultur, og de andre skal blot åbne hjertet. Vi er spændt på, hvordan hun får bragt blå bloks fortælling til tavshed og får den erstattet af rød bloks, for den er nemlig fælles. Den hedder Danmark for folket og findes på Arbejdermuseet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.