Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

En rigtig djøffer

Edith Thingtrup: Juristernes og økonomernes blad – DJØF-bladet – bringer en lang portrætartikel om en ung mand ved navn Jens Jonatan Steen. Han er analysechef ved noget, der kalder sig centrumvenstretænketanken Cevea.

»Jeg er selv så rendyrket et produkt af djøfficeringen og akademia, som man overhovedet kan være,« fastslår Jens Jonatan Steen. Ikke desto mindre advarer han kraftigt mod det, som han kalder djøffernes farlige selvforståelse. »Overdanmark definerer og monopoliserer det gode liv,« fastslår han. Men ønsker han egentlig noget opgør med dem, der definerer det gode liv? I givet fald skulle han jo arbejde for mindre stat og mer’ privat. Og han skulle hylde Anders Foghs gamle forsøg på et opgør med smagsdommerne.
Herom er han tavs. Men i sit korte liv har Jens Jonatan Steen til gengæld oparbejdet et pænt lille synderegister bl.a. som studentermedhjælper hos Socialdemokraterne, som cand.scient.soc. fra RUC, som informationsmedarbejder hos Mellemfolkeligt Samvirke og som fuldmægtig i Kulturministeriet. En typisk djøffer, derom ingen tvivl. Men det allermest djøfistiske er, at Jens Jonatan ved, hvordan man skaber sig en karriere ved at tordne mod djøffernes farlige selvforståelse, samtidig med at han er en del af den.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.