Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

En og Mange

 

Da Michael Jalving og Jaleh Tavakoli i DRs deadline lørdag aften sagde, at der var behov for en reformation af islam, kom svaret fra en indkaldt »religionsvidenskabsmand« fra Københavns Universitet ved navn Brian A. Jacobsen som en refleksreaktion: »Der findes mange former for islam« eller »islam er ikke én ting«. Og der er »mange årsager til terroren«. Den slags statsfinansierede islamapologeter kan ganske enkelt ikke bruge ordet »én«. For dem findes der kun »mange«. Taktikken med at sige, at dette eller hin er mange ting, skal lukke munden på kritikere og dermed standse samtalen. Med i debatten var politikeren Uzma Ahmed fra det ekstremistiske parti Alternativet. Ligesom der findes islam og islamisme, findes der demokrati og demokratisme. Det første er en styreform, det andet en pseudo-religion. Den tror Uzma på. Til hende vil vi derfor sige: Der findes mange former for demokrati. Og til religionsmanden må vi henvise til selveste Egyptens præsident, Abdel el-Sisi, der netop har meddelt, at der skal ske ikke mindre end en reformation af islam. Men nu er han jo heller ikke religionsvidenskabsmand eller demokratist.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.