Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

En ny guldalder?

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Endelig kom der en positiv nyhed. Det går godt for bogen, og dansk litteratur står midt i en ny guldalder ligesom på Oehlenschlägers tid. Det er Sune de Souza Schmidt-Madsen, som kommer med dette glædelige budskab i en kronik i Politiken. Dog ligner guldalderen snarere det moderne gennembrud end romantikken. Jo, for litteraturen sætter problemer under debat, nemlig problemerne med slaverne og muslimerne. Hvorfor går det så godt med litteraturen? Fordi fortællingen er vendt tilbage (igen). Litteraturen er blevet befriet. Fra hvad? Fra »en gammel, træt modernisme«. Fra Rifbjerg og den slags reaktionære digtere. Og dernæst fra »en dekonstruktiv skole«, der herskede i det gamle årtusind. Vores kulturelle arv og folket er genopvækket. Vi higer og søger i gamle digitale bøger. Var det ikke en dejlig historie? Man skulle tro, det var B.S. Ingemann, der havde skrevet den.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.