Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

En nobel opgave

Eva Selsing
Eva Selsing

Som De nok ved, går Prinsgemalen på pension i en alder af 81 år. Det annoncerede Hendes Majestæt Dronningen i sin nytårstale, hvorefter de asociale medier skummede over af republikansk had til såvel kongehus som prins Henrik. Og det forstår man nok. Findes der en finere opgave – en mere ædel sag at kæmpe – end at slå på en ældre herre, der ikke kan tage til genmæle i medierne? Det gør der ikke, nej. Ikke hvis man sidder som dybt misundelig antiroyalist og skal finde sig i, at andre har mere. Hver evig eneste dag. Og har man ikke andet livsindhold end denne sparken nedad, ja, så er prins Henrik et oplagt offer. Lidt ligesom de grimme eller utjekkede var det i skolen. Beundringsværdig kamp. Fra et segment, der selv overstråler alverden i driftig- og værdighed. Ja, sågar i vigtighed for os alle sammen. Noblesse oblige, ikke sandt.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.