Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

En lobby er en lobby er en lobby

Peter Kurrild-Klitgaard:Tragedien på skolen i den amerikanske by Newtown har givet de danske medier fornyet anledning til at dyrke en af disses foretrukne fobier, nemlig organisationen National Rifle Association, som man konsekvent refererer til som »våben-lobbyen«.

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Alt andet ville kunne risikere, at ikke alle forstod, at der er tale om noget lidt suspekt, for ikke at sige odiøst. Men hvis en interesseorganisation partout skal betegnes som en »lobby«, vil Groft sagt gerne opfordre medierne til at gå linen ud og i fremtiden referere til Danmarks Lærerforening som »udgifts- og ferie-lobbyen«, Danmarks Naturfredningsforening som »forbuds-lobbyen«, Danske Dagblades Forening som »tilskuds-lobbyen« og Dansk Journalistforbund som »ignorance-lobbyen«. Fagbevægelsen kan så slås med Landbrug & Fødevarer om, hvem der skal være »fritids-lobbyen«: dem, der satser på at skabe arbejdsløshed, eller det erhverv, der efterhånden er presset ud i den.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.