Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

En imamisk løsning

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

I en moske på Nørrebro har de troende haft besøg af imam Mundhir Abdallah, som opfordrede til drab på jøder. »Dommedag kommer ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem,« sagde imamen. Det vakte nogen opsigt, om end danske teologer var påfaldende tavse om, at imamen såmænd bare citerede en tekst fra en hadith, et islamisk skriftsted. Islam er jo fredens religion, det ved alle. Blev imamen misforstået? »Vi er stolte af sharia, stolte af jihad og stolte af kalifatet. Det er vores besked til alle,« skriver Abdallah i en besked til Kristeligt Dagblad, der har lavet et Facebook-interview med imamen. Han afviser at have noget imod jøder. »I et kalifat er vi ansvarlige for at beskytte alle, for at tage os af alle og løse alles problemer. Selv jøders,« erklærer Abdallah. Med den slags problemløsere har man lyst til at have sine problemer i fred. Abdallah kan jo hurtigt komme til at forveksle en løsning med en Endlösung.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.