Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

En god sag

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

For et stykke tid siden skrev Politiken på grundlag af en større analyse, foretaget af en ekspert fra Aalbog Universitet, at regeringen havde solgt Dong-aktier til Goldman Sachs alt for billigt. Politiken har konsekvent fastholdt vurderingen på trods af indflydelsesrig kritik. Fra sit frie iagttager-sted har Groft sagt bakket analysen op, og på trods af megen ihærdighed fra Dong-involveredes side er der ikke kommet tvingende modargumenter frem siden. Nu tager omsider den hovedansvarlige for salget, finansminister Bjarne Corydon (S), ordet i et langt ordrigt forsvar for salget, hvori han hævder, at Politikens artikelserie er fejlagtig på seks punkter. Det ser tilforladeligt ud, men er udenomssnak. Man kan ikke sælge aktierne til mere, end markedet vil betale, siger Corydon. Nej, men man kan, når man repræsenterer staten, selv bestemme tidspunktet for, hvornår man vil sælge. Jamen, Dong manglede finansiering til det store havmølleprojekt, der nu skæpper i kassen, siger Corydon. Javel, men denne finansiering kunne staten garantere. Summa Summarum: Dagbladet Politiken har en god sag. Skatteyderne er blevet snydt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.