Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

En fri ånd

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

I Berlingskes ”Perspektiv”, fredag, konstaterer Asger Aamund, at EU har vist sin totale afmagt i den accelererende migrantkatastrofe og fremhæver de østeuropæiske lande for deres valg af ”den japanske model”, dvs. minimering af indvandrere med islamisk baggrund. Aamund nævner videre, at ”den ungarske regeringschef Viktor Orban henviser til det osmanniske åg, der gennem århundreder har tyranniseret Sydøsteuropa”. Det skærer Groft sagt i hjertet, at Aamund omtaler Viktor Orban ganske neutralt i stedet for at tilføje de prædikater, det sig hør og bør i Danmark, hvis man vil holde den gode tone. Det vil sige, at man ikke bare skal skrive ”den ungarske regeringschef Viktor Orban”, men – som i Berlingskes reportager – ”den kontroversielle ungarske regeringschef Viktor Orban”, eller som i Politiken – både på lederplan, i debat og reportage – aldrig omtale Orban uden at tilkendegive sin afsky. Asger Aamund er en pryd for dansk erhvervsliv. Med stor begavelse og elegance demonstrerer han, at ikke alle erhvervsledere er krummet sammen om deres egne interesser som Kim Nøhr Skibsted fra Grundfos. Men når han også bryder med den politiske korrekthed i tilfældet Viktor Orban og helt relevant beskriver hans solidt historisk begrundede motivering for den forbilledlige ungarske indvandrerpolitik uden at lægge pynt på i form af en række skældsord, må man virkelig spørge, om der slet ikke er nogen grænser for, hvad den frie tanke kan føre til?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.