Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

En Aarhus-historie

Inklusion er blevet et modebegreb både i politik og pædagogik. Det har erstattet assimilation og integration. Nu skal både indvandrere og resursefattige skoleelever inkluderes. Der er faktisk indført inklusionstvang.

Begrebet er sikkert hentet hos forskellige konservative sociologer. Inklusion har blot det problem, at man ikke kan inkludere uden at ekskludere. Grundtvig kaldte inklusion »det folkelige«, og de, der ekskluderede sig selv, var »dragedukker«. Men sådan er det ikke i dag.

Som bekendt »radikaliseres« mange unge danskere. Men hvorfor? Det har en psykologprofessor fundet forklaringen på. Forklaringen er: Eksklusion. De føler sig »sat uden for samfundet«. Og, føjer professoren til, det har ikke noget med islam at gøre. Det er samfundets skyld. Men ikke i Aarhus. Der lykkes det at inkludere dem alle. Det er en sand Aarhus-historie.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.