Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

E.T.’s lære af valget

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Hvis en E.T. fra en fjern galakse iagttog vores partilederdebatter på TV, så ville han ikke være i tvivl om, hvem der bestemte i vores samfund. Studieværter og ordstyrere er i centrum i scenografien, og de giver og tager ordet fra politikerne, som står på en række og hele tiden tigger om at få lov at tale. Men de får sjældent lov at tale færdig, for tiden er altid knap, og der skal altid være tid til et andet emne også. Og hvis politikerne skifter emne uden at have fået lov, så stoppes de diktatorisk af magthaveren. E.T. kan ikke forstå, at formålet er, at befolkningen skal vælge sine magthavere ved at iagttage politikerne konkurrere på lige vilkår i talekunst. For E.T. vil ikke kunne forstå den mærkelige omvej med at vælge magthavere ved at lade dem konkurrere i amputeret talekunst under diktatorisk ledelse af ordstyrere og studieværter, i stedet for bare at lade de kyndige studieværter, som allerede suverænt koster rundt med undertrykte politikere ved enhver lejlighed, lede landet.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.