Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Dyr ligestilling

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

En læser jamrer i Politiken: »Jeg er 41 år gammel. Jeg har ingen mand, ingen børn og ingen husdyr. Til gengæld har jeg et skønt hjem i en herlig andelsforening på Amager og et fantastisk djøf-job i det offentlige med en god overenskomst og en dertilhørende fornuftig pensionsordning og forsikring. Troede jeg.« (Groft sagt indlægger på dette tidspunkt lidt underlægningsmusik fra gyseren »Dødens Gab« for spændingens skyld).

Den 41 årige djøf’er har nemlig opdaget, at hun indgår i en kollektiv ordning, hvor der automatisk bliver sat penge af til eventuelle børn. »Vi har et heteronormativt pensionssystem, der er indrettet til en far-mor-og børn-kultur, som reelt er under afvikling,« vræler djøf’eren. Hun er i bund og grund sur over, at hun ikke bare kan få flere penge. Men da pengene står i en kollektiv ordning, bliver de forvaltet på kollektive præmisser.

Måske skulle den kvindelige djøf’er overveje dette: Så længe pensionerne bliver forvaltet kollektivt, får kvinder mere ud af dem end mænd, fordi kvinder lever længere samtidig med, at det er forbudt at diskriminere. Så pas nu på med at få, hvad du vi have. Det kan blive dyrt at være ligestillingsfreak.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.