Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Dyr i kirken

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

Folkekirkepræsten Dorthe Thaulov inviterede forleden en dyretelepatør til et arrangement i Gislinge Kirke. Her gennemførte clairvoyante Ditte Young en samtale med hesten Niño. Han var en snakkesalig hest, der var »frisk og nysgerrig på livet« – selv om han velsagtens var død. Det vakte opsigt. Men efter en samtale med sognepræsten konkluderer Roskildes biskop, at det ikke er i strid med folkekirkens bekendelsesgrundlag at tale med dyr, fremgår det af en pressemeddelelse fra Roskilde Stift. Biskoppen henviser til »legenden om, hvordan Frans af Assisi prædikede for fuglene«. Frans var ganske vist en katolsk helgen, men sådan er der så meget. »Ved samtalen var der enighed om, at der ikke er noget principielt problem i at invitere til folkekirkelige arrangementer med foredragsholdere, som har et andet trosgrundlag end kristendommen,« hedder det. Helt logisk – for moderne biskopper stiller også altid gerne kirken til rådighed for muslimske imamer. Og det er jo ét fedt med dyretelepatører. Men bare rolig. Man kommer aldrig til at høre en »klimabenægter« foredrage om, at verden næppe går under foreløbig. Lidt religiøs er man vel i den rummelige velfærdsstatslige danske protestantiske (?) folkekirke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.