Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Dynamiske effekter

Henrik Dahl: »Antagelsen om, at lavere skat skaffer flere i arbejde, baserer sig på en økonomisk teori. Godt nok også på nogle erfaringer, ja, men jeg mener alligevel, at man skal tage den sammenhæng med et meget stort gran salt. For meget af det er altså ren voodoo.«

Henrik Dahl
Henrik Dahl

Sådan sagde skatteministeren dengang, han ikke var skatteminister, men bare Holger K. Nielsen. I den fjerne, fjerne fortid, der hedder august 2012.

Nu accepterer han fuldt ud, at der findes dynamiske effekter, og at de - hvis man afskaffede topskatten - ville have en værdi på mange milliarder.

Alle har retten til at blive klogere, selvom det kun er de færreste, der udnytter den. Dog tegner sig et mønster: så såre en centrum-venstrepolitiker bliver minister, modnes hun eller han i tyvedobbelt tempo, og en kraftig realitetssans vokser frem der, hvor tidligere kun fandtes illusioner og fraser.

Måske man kunne gøre dem alle sammen til ministre to-tre måneder? Så sparede man pensionen - og alle ville, når ordningen havde fungeret et års tid eller halvandet, se på verden som voksne, ansvarlige mennesker. Det er bare et forslag. Men nu er det givet videre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.