Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Du, Margrethe

Det er ikke altid nemt at vide, hvordan man skal tiltale kongelige personer. Eller for den sags skyld os andre. Det lidt pudsige uformelle du har fortrængt De, men stadig har vi da den neutrale og elegante tredje person. Dronningen tiltales derfor korrekt, hverken med du eller De, men som Deres Majestæt. Det er selvfølgelig ikke nemt for en journalist at vide, som er på fornavn med landets ledende politikere. De kunne måske hjælpe lidt på formløsheden ved ligesom Dronningen at sige fra, når dutteriet bliver for påtrængende. Der er faktisk regler for takt og tone i Folketinget, som slet ikke ville være så dårlige som guideline i daglig omgang også uden for Christiansborg. Det lyder ligesom af lidt mere med »statsministeren« eller »fru Helle Thorning-Schmidt« end bare Helle, ligesom man måske også bedre kunne forlige sig med en partikasses refundering af partilederens udgifter, hvis han tiltaltes som sådan og ikke som Lille-Lars.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.