Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

DSB igen

Ditlev Tamm
Ditlev Tamm

Engang var forholdene omkring DSB et yndlingsemne for Groft sagt. En elendigt ledet organisation, hvor millioner er postet i uduelige direktører og milliarder i ubrugelige tog, en organisation, der engang var flagskib, som nu ingen tager alvorligt. End ikke personalet.

Da Deres Groft sagt forleden var ved at forlade DSB-toget i lufthavnen, spurgte en venlig svensktalende passager, der steg ud samtidig, en sjusket påklædt dame med uredt hår, som viste sig at være dansk konduktør, hvordan man mon kom videre til Sverige, og hvor lang tid, det tog. Det ubehøvlede svar var: »Det aner jeg ikke, har ikke prøvet,« sagt i et bebrejdende tonefald rettet mod den, der kunne formaste sig til at tro, at man kunne forvente, at en konduktør på DSB skulle vide noget som helst om, hvordan man som passagerer kom videre efter den udsmidningslignende udstigning.

En høflig påpegning af, at den pågældende var ansat i en stilling, hvor i hvert fald naive udlændinge forventede viden om den slags, resulterede i svaret: »Det skulle jeg ikke blande mig i,« og understregede dermed den undergangsatmosfære, der præger DSB. Egentlig gider man slet ikke transportere kunderne, og slet ikke til tiden, men når man nu skal, så kan man da i hvert fald ansætte udueligt personale.

Deres Groft sagt tilråder et personaletjek, inden toget kører videre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.