Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

DRs proforma-bestyrelse

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

I Berlingskes »Dagens brev« gennemgår Christian Rohde Nielsen, Vallensbæk, en række af de skandaler og platte beslutninger, Danmarks Radio har ansvaret for, og han konstaterer, at DR laver mest radio til dem, der bruger radioen mindst, de unge, samtidig med at man stuver kvaliteten af vejen på eksotiske sidegadekanaler. Det er alt sammen rigtigt beskrevet, men på det helt afgørende punkt tager hr. Rohde Nielsen fejl. Han mener nemlig, at »der sidder vel stadigvæk en bestyrelse, der har det minimum af stolthed i blodet, at de vil byde borgerne noget kvalitet for licenspengene.« Gid det var så vel. Men DR-bestyrelsen er ikke en rigtig bestyrelse, blot fordi politikerne har døbt denne lille forsamling »bestyrelsen«. Bestyrelsens flertal består af bengnavere, der lydigt opfylder deres egentlige funktion, som er at blåstemple direktionens beslutninger og dermed give hele foretagendet et skær af demokratisk legitimitet. Havde DRs bestyrelse været en rigtig bestyrelse, ville den netop nu arbejde på at sammensætte en ny DR-direktion, der kunne fjerne den lukkede selvtilstrækkelighed, der dominerer institutionen, stoppe kommercialiseringen af foretagendet og genskabe det som landets førende kulturinstitution.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.