Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Dødsdømt Uber-app

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Liberal Alliances IT-ordfører, Christina Egelund, foreslår, at man indfører en Uber-model i velfærden. Til Berlingske udtaler hun: »Pointen er, at man med en Uber-lignende app kan overflødiggøre laget af bureaukrater, der sidder og regner ud, præcis hvornår fru Jensen skal have et bad.«

Det er en nærliggende tanke på denne måde at skære fedtlaget af kolde administratorer og kommunale kommissærer væk ved at træne fru Jensen i at betjene en app, som kan tilkalde varme hænder. Og hvis Egelunds idé bliver en succes, så kan hele sygehusvæsnet også kraftigt reduceres og effektiviseres ved, at hver indlagt patient udstyres med en app, hvormed man kan tilkalde læger, sygeplejersker, sosuassistenter og portører til sin seng efter behov.

Alligevel er forslaget dødsdømt. Al erfaring siden Schlüter-regeringerne i 1980erne viser, at forslag, som søges gennemført med en udtrykkelig begrundelse om at overflødiggøre bureaukrater, altid ender med at føre til mange flere bureaukrater.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.