Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Dobbelttale hele vejen

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Mads Brügger, programchef på Radio24syv, er ifølge Berlingske holdt op med at være et pænt menneske. »Pludselig er man på det forkerte hold, fordi man forsvarer ytringsfriheden,« siger Brügger, som bl.a. har lavet den satiriske dokumentar »Det røde kapel« om forholdene i Nordkorea. Brügger er bl.a. vred over, at foreningen Dansk PEN ikke klart forsvarer ytringsfriheden, og at foreningen har ekskluderet forfatteren Birgithe Kosovic. »Dem, der førte kniven, var Politiken-folk som Anders Jerichow og Bjørn Bredahl. De holdt skåltaler om PENs aktiviteter i udlandet, men kun sporadisk, til allersidst, nævnte de Dan Park og terroren mod Krudttønden,« forklarer Brügger. »Det var dobbelttale hele vejen igennem. På den ene side tog man pænt afstand fra fængslingen af Dan Park, men samtidig tog man afstand fra Park som kunstner. Og til sidst smed man Birgithe Kosovic ud. Det var en tragisk komedie.«

Brügger lader sin galde gå ud over Politiken-segmentet. »Jeg må indrømme, at chefredaktør Bo Lidegaards manglende vilje til at erkende, at ytringsfriheden er presset er chokerende. Men hans avis har jo også indgået en pagt med Muhammeds efterkommere, så man kan dårligt forvente sig andet.« En pagt? Det lyder næsten som en pagt med djævelen. I stedet for at hidse sig sådan op burde Brügger have iført sig sin gamle hat som dokumentarist under cover. Han burde have infiltreret miljøet omkring Politiken og udstillet det, akkurat som han udstillede de nordkoreanske kommunister. Politiken holder ganske vist ikke lige så flotte parader som nordkoreanerne. Men deres vrøvl er mindst lige så velkoreograferet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.