Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

DF og topskatten

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

Folk, der tjener 500.000 kr. om året i Gentofte, betaler mindre af den sidst tjente krone end dem, der tjener 500.000 om året i Herning. Paradokset skyldes en kombination af regler. Først betaler man jo bl.a. kommuneskat og bagefter skat til staten, bl.a. topskat. Men for at undgå samlede skatter over 56 procent, er der et »skråt skatteloft«. Hvis man derfor er så uheldig at bo i en ineffektiv kommune med høje skatter, bliver ens topskat sat ned. Hvis man til gengæld er så heldig at bo i en effektiv kommune med lave skatter, kommer man slet ikke op til det skrå skatteloft. Og så betaler man reelt mindre i skat af sidst tjente krone. Takket være kommunerne.

Dansk Folkeparti er »overrasket over forskellene«, lyder det fra finansordfører René Christensen. Klart, klart. DF vedtager jo skattelove, men aner naturligvis ikke, hvad konsekvensen egentlig er. Alligevel er DFeren fast i kødet: Løsningen er ikke en sænkelse af topskatten. Cato den Ældre afsluttede alle taler med ordene: »I øvrigt mener jeg, at Karthago bør ødelægges«. Dansk Folkeparti afslutter alle taler med ordene: »I øvrigt mener vi, at topskatten skal fortsætte med at ødelæggelse velstand.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.