Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

DF og stemmeretten

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

Dansk Folkeparti vil ikke give stemmeret til hvem som helst. Kun til udlændinge, der kan tale dansk (og danskere, forstås). »Når man deltager i den offentlige debat og ønsker at tage stilling til, hvilke politikere og partier man vil stemme på, så skal man også kunne være i stand til at forstå, hvad der foregår, og derfor skal man også bestå en danskprøve,« siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til TV 2.

I det parallelle univers kaldet dagbladet Politiken, foregår der også en debat om stemmeafgivning. »Først for et par dage siden opdagede jeg og flere medstuderende, at der snart er regionsvalg,« skriver statskundskabsstuderende Sofie Hvemon. »Hvorfor ved vi ikke, at der er regionsvalg? Hvem har ansvaret for, at vi ikke ved det?« spørger hun bidskt. For naturligvis er det ikke hendes eget ansvar som dansk borger, endsige statskundskabsstuderende. Måske skulle Dansk Folkeparti overveje at udvide kriterierne for, hvornår man skal have lov til at stemme.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.