Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Det socialistiske spring

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Anne Sophia Hermansen beretter om sit farvel til Nørrebro på baggrund af udenlandske drenges chikane, tyverier og meget mere.

»Så farvel Nørrebro. Farvel bydel med mere kriminalitet end i resten af København,« skriver Hermansen. »Farvel skoledistrikt, hvor absurd mange drenge går ud af skolen som funktionelle analfabeter og videre ud til – hvad?«

Nu tror hun ikke længere på, at dårlig integration kan fikses med social inklusion og en pænere tone i debatten. Nej, nu har hun fundet en anden, lige så impotent og forfejlet løsning.

»I dag tror jeg på, at en større tvangsfordeling af to-sprogede elever er vejen frem, ligesom jeg mener, at privatskolerne skal tage et ansvar og give fripladser til elever fra ressourcefattige hjem, fra hjem med paraboler i stedet for Proust.«

Men man gavner påviseligt ingen ved at ødelægge privatskolerne. På intet tidspunkt falder det Hermansen ind, at man burde lukke de fejlslagne offentlige skoler. Det havde Proust heller ikke tænkt over.

Anne Sophia Hermansen har taget det traditionelle socialistiske spring. Det starter naivt, med god vilje, og slutter – lige så naivt – med tvang. Men altid krydret med lidt forloren dannelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.