Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Det handler om Cekic

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Under mottoet »Det handler om mennesker« har de Radikale indledt valgkampen med en serie helsidesannoncer, der viser en yngre mand, som siger et eller andet, f.eks.: »Mit ønske. Vis respekt. Uanset om du spiser gris eller ej«.

Folk, der ser annoncen, vil naturligt spørge sig selv, hvem den pæne yngre mand mon er, og hvad han egentlig mener. Skal man vise respekt for ham? Eller for alle mennesker. Eller skal respekten særlig gælde grise, uanset om man selv spiser dem.

Ligesom det radikale parti selv gør, indbyder annoncerne i deres gådefuldhed til mange tolkninger om, hvad meningen er med dem.

Men SFs ligestillingsordfører, den kendte journalistforfølger Özlem Cekic, meddeler opbragt offentligheden, at den radikale annonce »sender et signal om ’os og dem’«. Hvem er os? Og hvem er dem? Grisespiserne og grisene?

SF-Cekic er kendt for to ting: Dels forsømmer hun aldrig en lejlighed til at gøre sit parti til grin, dels forsømmer hun aldrig en chance for at løbe en journalist op og betro vedkommende, hvad hun nu er indigneret over.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.