Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Den talende verden

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Verden er ligesom en kvinde. Det kan professor V.F. Hendricks – leder af Center for Boblestudier (KU) – fortælle vennerne, der læser Politiken. Nu skal De bare høre: »Verden er genstridig,« fortæller han. Den har også et sind. Det hed i romantikken »ånden i stenen«. Verden er nemlig ligesom en kvinde ikke til »sinds at afsløre sine hemmeligheder«. Kvinden er sandheden, som Nietzsche sagde.

Ude på KU står Hendricks og spørger verden om noget. Den siger ikke noget. Tror han, den kan snakke? Så opdager han, at vi måske »spørger på den forkerte måde«. Derfor var den tavs. Og ikke nok med det: »Kendsgerninger kan indhente os«. Kan De se det? Hendricks er på vej til frokost, men bliver indhentet af et par søde kendsgerninger. Jo, det passer, som han siger: »Sandheden er altid populær«. Og mon Hendricks selv er sandheden?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.