Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Den nye TV-præsident

Ulrik HÔøΩy Groft Sagt
Ulrik HÔøΩy Groft Sagt

Af alle scener er TV-scenen den vigtigste, og Donald Trump har erobret den. Det gør journalisterne vanvittige. Det gør redaktører momentant kuldrede. Det gør politiske modstandere både gule og grønne og demokratiske af misundelse, thi demokrati avler misundelse på alle parametre. »The Donald« kan noget, de ikke selv kan, og hvad er det? Det er sprog. Det er veltalenhed. Det er duel på ord. Det er et retorisk eventyr, der overgår alt i TV-historien.

Donald Trump har erobret TV-scenen fra de faste ejere, TV-folk, TV-værter, TV-reportere, og de er rasende. Forståeligt nok, for TV-scenen er verdens største og vigtigste scene, hvor TV-reportere bliver berømte, TV-værter kåres til darlings, idoler og legender, og TV- folk i det hele taget bæres på skjolde som mediernes sande elite. Og nu er alle keglerne væltet. TV-scenen har fået ny konge, ny kejser, ny imperator – ny TV-præsident, om man vil. Det er revolution, et magtskift af dimensioner som aldrig før set i TV-historien. Lad os håbe, det breder sig til de øvrige scener.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.