Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Den eksluderende gudstjeneste

Kort efter den nationalkonservative bekendelse på DR1: Gud, nationen og kongehuset, dvs. »Vær velkommen«, »Der er et yndigt land« og »Kong Christian« blændede DR op for en udsendelse, der naturligvis havde til formål at gøre grin med de sorte. Det var en efterligning af en dansk gudstjeneste. Først sang og spillede nogle, der muligvis kom fra UnderholdningsOrkestret. En mand spillede klaver med kasket på. Det er jo ganske respektløst. Ville han mon beholde skoene på i en moske? Næppe. En socialdemokrat klædt ud i præstekjole læste noget op om Israel, skønt der var en imam til stedet. Så bad han en bøn til den gud, som de dyrker på den fløj: Det klæbrige fællesskab. Fri os dog fra fællesskab med det selskab. Til slut melder spørgsmålet sig: Der var en buddhist, en islamist og en dyrker af judaismen til stede. Tre som i treenigheden og med præsteklovnen som D’Artagnan. Men sig os: Hvorfor ekskludere mormonerne? Jehovas Vidner? Shiaerne? Hinduisterne? Lad os dog få en inkluderende gudstjeneste næste år – på TV 2.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.