Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Demonstrationsmangel

Hans Hauge
Hans Hauge

Det, der sker sprogligt, er langt værre, end det, der sker virkeligt. Det er derfor, det er langt værre at sige: »grab them by the p…y« end at gøre det. Man skal først gøre det og så bagefter sige: »I did not have sexual relations with that woman.« Det sidste blev sagt af en from baptist. Det første blev sagt af en kulturradikal libertiner. Hvis man gør det, og siger man ikke gjorde det, bliver man popu- lær, hvis man siger det, men ikke gør det, bliver der demonstrationer over hele den vestlige verden. Ordet p…y kan få tusinder af veluddannede kvinder til at gøre oprør og strikke huer og råbe og forlange, at folk fra Sudan har ret til at komme til det forjættede land, hvad de så ellers vil der. Hvordan kan et lille ord afstedkomme så store massedemonstrationer? Demonstrationsmangel. Der har ikke været noget at demonstrere mod i snart otte år. Ingen gider demonstrere mod præsident Dutertes drab på tusinder i Filippinerne. Fiskene i Malia-bugten skal fodres med ligene. Det er jo virkeligt og ikke sprogligt, og så er det langt væk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.