Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Demokrati hinsidan

Eva Agnete Selsing
Eva Agnete Selsing

Rivende udvikling på demokrati-fronten hinsidan. Mens svenskerne i ramme alvor taler om at forbyde biler i byer og på andre samlingssteder for at forhindre ny terror, sker der statsmandsagtige ting i Riksdagen. Statsminister Stefan Löfven har indbudt sine med-politikere til samtale om terror efter angrebet i Drottninggatan sidste uge. Desværre omfatter invitationen ikke Sverigedemokraterne, som ellers repræsenterer en væsentlig del af befolkningen efterhånden: Nylige målinger gør SD til landets næststørste parti, med en opbakning på op imod 20 procent af vælgerne. Det ser landets leder imidlertid stort på – hvorfor må vi andre gisne om. Måske det skyldes, at demokratiet jo er en meget gammel og dermed reaktionær opfindelse, hidrørende fra hvide, vestlige mænd. Alene det gør jo forehavendet suspekt. Det progressive Sverige med sin feministiske regering er måske bare kommet videre nu, hinsides det demokratiske?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.