Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Demokrati-eksport

Hans Hauge
Hans Hauge

I gamle dage rejste missionærer ud for at døbe. I dag er deres missionsvirksomhed overtaget af andre, og de nye missionærer vil ikke gøre de fremmede kristne, men demokratiske. Det kan man gøre på en dum måde; den kristen-idealistiske George W. Bush forsøgte. Han ville gøre Irak demokratisk. Det eneste, han fik ud af det, var, at der kom valg, et parlament, og at flertallet fik lov at bestemme. Men ellers var moralen fra rød blok: Man kan ikke udbrede demokrati.

Jo, hvis man gør det på den danske måde. Og det har en direktør, Bjørn Førde, gjort. Han har på det nærmeste indført demokrati i Bhutan. Sammen med Kvinfo og for danske statspenge. Ligesom danske kristne i fortiden var modeller for folk i Sudan, er danske demokratiske modeller for folk i hele verden. Demokrati kan eksporteres, det skal bare være det danske, så de også kan få en Inger Støjberg i Bhutan. Derfor, mener Bjørn, skal Kvinfos bibliotek bevares.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.