Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Demokraten Carsten Jensen

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

I et mikrofonholderinterview med forfatteren Carsten Jensen i Nordjyske Stiftstidende fremmaner han et billede af, at den danske krigsindsats i Afghanistan slet ikke diskuteres i offentligheden – skønt den er blevet diskuteret på linje med andre vigtige sager, og der er udkommet mindst fem bøger om emnet. Den ellers glædesløse forfatter virker glad for, at andre forfattere ikke har givet deres besyv med. De fleste danske forfattere er nemlig utroligt uvidende om den verden, de lever i:

»Så uvidende, at jeg nærmest synes, at det er en lettelse, når de ikke blander sig i debatten, for så slipper man for at lytte til en række dybtfølte dumheder.«

At Afghanistan ikke diskuteres i offentligheden, er et demokratisk problem, erklærer Jensen ansvarsbevidst. Men nu løser han selv det. Han udgiver en bog om emnet. Den hedder »Den første sten«, oplyser han beredvilligt og understreger, at den udkommer 5. november. Hvor er det godt, vi har Jensen. Hvem skulle ellers gøre reklame for ham?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.