Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

De nøgne mænd

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Simon Spies (1921-84) var god til at smide tøjet for at skaffe omtale. Men Zentropas Peter Ålbæk Jensen overgik ham ved på en juleplakat, som var indrykket i flere dagblade i 2012, at optræde med nissehue og erigeret lem. Nu har han så i anledning af sin 60 års fødselsdag udsendt en video-invitation, hvor han med Lars von Trier i Zentropas swimmingpool »boltrer sig i slow motion, så deres genitalier danser yndefuldt som søpølser,« som Berlingske poetisk udtrykker det. Men vores store, skøre filmkunstner og hans praktiske gris, Ålen (fødselaren), er ikke kun forenet i en fælles besættelse af kønsorganer. Ålbæks tidlige erfaringer som pædagogmedhjælper på en institution for adfærdsvanskelige børn og unge gav ham ideelle forudsætninger for at håndtere det socialt handicappede og stridslystne geni von Trier. Og for at få pressen til at danse, hver gang han slap sin søpølse løs. Nu går han så af og vil bare være »menig medarbejder«. Også her overgår han Spies, som aldrig nåede lavere end formand.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.