Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

De ikke-studieegnede

BMINTERN - Eva Agnete Selsing
BMINTERN - Eva Agnete Selsing

Det er helt dumt. Magisterbladet har lavet en rundspørge blandt ansatte på universiteterne, og hele 62 pct. mener, at »en gruppe af studerende ikke har det faglige niveau«. De er altså ikke-studieegnede. Her må vi bare, som medmenneskelige, inkluderende, fordomsfrie og kønsneutrale venligvenner, sige helt fra. Generaliseringer og negative stereotyper om minoritetsgrupper (her: de ikke-studieegnede) hører fortiden til. Det var den slags, man gjorde i 1930erne, og kan I huske, hvad dét førte til? Svaret er ikke mere stigmatisering og dæmonisering af de uegnede studerende, men at sænke niveauet så meget, at alle, uanset alder og kompetencer, kan blive inkluderet i fællesskabet af akademikere. Vi har eksempelvis en stærkt dement og halvblind moster, Gertrud Olsen på 87, som ville gøre det fremragende på astrofysikstudiet. Hun ser i hvert fald stjerner og måner alle vegne, når hun går ind i ting, og det sker ofte. Hvis hun bare fik lov og ikke fik slået sine drømme i stykker af uddannelsesracistiske lektorer, kunne hun få en glorværdig karriere. Go, Gertrud!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.