Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

De andres sygdomme

Hypokondere har det, om ikke sjovere, så i hvert fald mere spændende end så mange andre. Men ikke alle er velsignede med evnen til at (op)finde sygdomme i eget legeme. Derfor er det glædeligt, at disse skøre tider også byder på »nabohypokondri« – altså den misundelsesværdige evne til at sygeliggøre sin næste. De behjertede væsner, der har modtaget denne diagnosticerende nådegave, udhælder deres talenter, særligt over dem, de ikke så godt kan lide. Det kan være politiske modstandere, eller bare folk, man gerne vil distancere sig fra. Tag Bente Dalsbæk fra denne avis, der i et indlæg betegner Pegida-demonstranterne som folk, »der huser den paralyserede, fobiske angst« for islamiseringen. Nabohypokondri, der utvivlsomt kommer fra det mest velmenende sted. For man er da vel lidt syg i bøtten, hvis man går på gaden i protest mod terror, undertrykkelse, vold og deslige? Jovist. Helt kukkeluk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.