Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

David i Kæret

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

I sine bestræbelser på at skabe sig en ny karriere som halal-hippie hævder kommentatoren David Trads i Jyllands-Posten, at de, der siger, at kun muslimer selv kan reformere islam, er med til at radikalisere unge muslimer. Hvordan dog det? Jo, forklarer vismanden Trads, for det er et ekskluderende synspunkt. Det siger nemlig, at vi slet ikke har noget ansvar, »for de der muslimer er slet ikke en del af os«. Ræsonnementet er rørende. Det viser, hvad en hjemmefødning kan få ud af den store diskussion i den oplyste del af den islamiske verden om nødvendigheden af, at islam oplever en oplysningstid, som den vestlige, kristne kultur gjorde i 1700-tallet, ja, helt tilbage i renæssancen. Men det har jo altid været karakteristisk for almuen samt Per Degn, at de store vanskeligt tilgængelige temaer oversættes til noget forståeligt lokalt. Det er efterhånden længe siden, at Anne i Kæret opgav ånden. Så meget desto større grund er der til at hilse David i Kæret velkommen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.