Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

DAs stegte due

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Med sine 28 forslag til en forenkling og beskæring af de sociale ydelser har Dansk Arbejdsgiverforening (DA) overbevisende styrket statsminister Helle Thorning-Schmidt i den verserende valgkamp. Hun er som bekendt ikke i stand til at producere en sagligt sammenhængende argumentation, men er en mester til at angribe med slagord af en kaliber som kæmpekanonen Tykke Berta. Den eneste rimelige kritik, man kan rette mod DAs forenkling, er, at den ikke er radikal nok. Hvorfor ikke erstatte alle overførselsydelser undtagen arbejdsløshedsdagpengene med folkepensionssatsen? Når borgere på 65 plus skal leve på det niveau, kan andre vel også. Men hvad DAs timing angår, o Herre Jemini! Lynsnart har Helle Thorning kædet DAs forslag sammen med et angreb på Venstre, der nu skal bruge resten af valgkampen på at bedyre, at de skam ikke agter at skære førtidspensionen ned med 4.000 kr. om måneden. DA har med andre ord sendt en fuldfed sprødstegt due lige ind i statsministerens mund. Herefter må de, der vil Danmark det godt, græde og de onde le.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.