Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Dansklærercensur

Dansklærerne har siden 1968 hadet Martin A. Hansen og især romanen »Løgneren«. Det har siden da været en provokation at læse ham. Nu er det endelig lykkedes dem at få ham smidt ud igen af den litterære kanon. I stedet har de indsat en norsk forfatter, nemlig Henrik Ibsen. Hvorfor han optræder i en dansk kanon, er der vist ingen forklaring på. Måske fordi han godt kunne lide danskerne? Nå nej, det er fordi kanonlisten skal være »dynamisk«, som Lise Vogt udtaler. Hun er forkvinde for Nye Fælles Mål i dansk. I 1970’erne blev der skrevet om »Løgneren«, at den var et forsvar for Nato. Det passer altså. Manden, der skrev, blev senere professor, det manglede da bare. Litteraturhistorien har beskrevet Madsen som feudal, seksualforskrækket, anti-moderne og allerværst »usamtidig«. Og han var altså ikke kulturradikal. Der går endog rygter om, at han var missionsk. Det er forståeligt nok, at han er bortcensureret, for han kunne jo bidrage til at radikalisere unge, vestjyske gymnasielever i kristen retning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.