Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Danske Kassem og Rollo

Hans Hauge
Hans Hauge

Jeg er dansk, siger Fadi Kassem. Det skal nok passe, for han er socialist og pædagog. Men han skal også passe på. På DNA-forskerne. De er nutidens racetænkere, og hvis de undersøgte Kassem, ville han ikke være dansk. Heldigvis spilder DNA-forskerne mest tid og penge på lig. De har undersøgt »vikingen« Rollos lig. Det var danerkongen Dudo, som fordrev ham fra Danmark. Var Rollo norsk eller dansk? Det er et tåbeligt spørgsmål. Vikinger blev først opfundet i det 19. århundrede. Og der fandtes hverken danskere eller nordmænd før 1814. De er »made by nationalism« og ikke DNA.

Forskerne undersøgte to lig; men det var ikke Rollo. Før i tiden mente forskerne, at nordmænd og danskere var to racer. Den norske race var den bedste, for den var mindst raceblandet. Det er dermed et faresignal, når man slipper DNA-forskere ud i historien. De vil hurtigt videnskabeligt slå fast, at Kassims DNA hører til i Det Lykkelige Arabien. Så farvel Kassim.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.