Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Dansk uddannelsespolitik

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Hans Engell spår i Berlingskes Politiko, at der bliver indgået en politisk aftale om gymnasierne inden valget. Er det sandsynligt? Groft sagt undersøger sagen. På gymnasieområdet famler de borgerlige i blinde. Det eneste parti, der rummer egentlig indsigt på dette vigtige område, er Dansk Folkeparti, og det kan formentlig købes så billigt som med et adgangskrav på 4. Den nuværende gymnasieordning med dens absurde 200 studieretninger blev gennemført af de borgerlige, men på et grundlag, der var skabt af de Radikale allerede i SR-regeringens tid, og den skitse, der nu er lagt frem, rummer kun småjusteringer, som ikke løser det almene gymnasiums grundlæggende problem. Skitsen er lavet af Socialdemokratiet og Radikale og sigter som sædvanlig på, at gymnasiet skal løse alle mulige andre opgaver end at bibringe kundskaber og færdigheder, der opbygger studieegnethed. Med Konservatives generelle iver efter at indgå i alle mulige forlig, koste hvad det vil, og Venstres generelle ligegladhed med alt, der ikke giver positivt udslag på bankbogen øjeblikkeligt, er alt således lagt til rette for endnu et virkningsløst gymnasieforlig, som Venstres Claus Hjort Frederiksen i overensstemmelse med sædvane senere kan sige, han fortryder.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.