Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Dansk Mandehadersamfund

Eva Selsing
Eva Selsing

Der er mange reaktioner på overgrebene i Köln nytårsnat. Vi bringer, fra feminismen, Ulla Tornemand ind på scenen. Ulla er formand for Dansk Kvindesamfund og havde denne kommentar til ugerningerne – inklusive idiosynkratisk kommatering: »Den hvide mand har kronede dage og ve dig hvis, du er brun, for så får piben en anden lyd. Din tro, din kultur, dig, du er farlig for kvinder.«

Joda, hvis vi ser bort fra, at det ikke var »hvide mænd«, men unge ditto fra Nordafrika og Mellemøsten, der begik overgrebene. Og hvis vi ser bort fra løgnen om »den hvide mands« frihed til overgreb. Og hvis vi ser bort fra, at Ulla med sin betænkelige analyse frikender gerningsmændene, så ja. Så har hun ret. Men vælger man at inkludere virkeligheden i sin analyse, står det tilbage, at Ulla nok primært bruger overgrebene til at fremme sin private bekæmpelse af den hvide mand. Sådan står feminismen i dag, stolt og rank – helt ubrugelig for kvinder i nød, men særdeles givende for enhver med et blomstrende, hudfarvebaseret mandehad.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.