Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Dans mange kokke

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Sidste år nedsatte fødevareminister Dan Jørgensen (S) en såkaldt Måltidstænketank. De 20 medlemmer talte kendte folk såsom ernæringsekspert Christian Bitz, madentreprenør Claus Meyer, TV-kokken Adam Price og professor Arne Astrup.

Mange møder og adskillige millioner kroner senere har tænketanken fremlagt tre måltidsråd: »Lær at lave mad – og lær det fra dig«, »Brug råvarer – og køb ind med ansvar for mennesker, dyr og klode« og »Spis sammen med andre - og nyd samværet og måltidet«.

Det lyder, som om de lige så godt kunne have opfundet den dybe tallerken. Og ikke alle er lige imponerede.

»Jeg er lidt skuffet. Man har sat 25 lyse hoveder sammen, og så kommer de med tre måltidsråd, som en 6. klasse vil kunne finde på i løbet af en halv time,« siger John Kofod, der er restauratør på Sortebro Kro og samtidig mangeårigt medlem af det gastronomiske selskab Bocuse d’Or.

Den gode kok overser, at Dan Jørgendens projekt aldrig handlede om god mad. Det handlede om valgflæsk og om Dan Jørgensen.

Ud fra den betragtning er det et mirakel, at det ikke er gået værre. Man siger, at mange kokke fordærver maden. Men mange kokke fordærver trods alt maden mindre end en enkelt politiker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.