Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Corydons blasfemi

Edith Thingstrup: Helge Thuesen, formanden for de kabineansatte i SAS, er blevet fornærmet. Midt under forhandlingerne med SAS fik fagforeningsmanden nemlig en sms fra finansminister Bjarne Corydon. »Kære Helge.

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

Vil du ringe til mig hurtigst muligt. Det er helt afgørende for selskabets overlevelse, at det danske personale nu følger alle andre i SAS. Ellers er risikoen for et sammenbrud stadig helt overhængende,« skrev finansministeren, venligt.

Nu har en ledende socialdemokrat så blandet sig direkte i forhandlinger på arbejdsmarkedet. Og det er blasfemi i den socialdemokratiske religion. Men hvis fagforeningsformanden var så sur, hvorfor bad han så ikke bare finansministeren om at pakke sig? Corydon havde da ingen anden autoritet end evnen til at give gode, kammeratlige råd om, hvordan virkeligheden ser ud.Hvis fagforeningsfolk bliver fornærmede over at blive konfronteret med virkeligheden, kan det ikke vare længe før de bliver indhentet af den. Ligesom den socialdemokratiske religion allerede er blevet det. Selv en af dens ypperstepræster – finansministeren – kan ikke finde ud af at efterleve den.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.