Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Civilsamfund i Gaza?

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Den forhenværende radikale undervisningsminister Ole Vig Jensen vidste ikke, hvad ordet »civilsamfund« betød, sagde han engang. Gad vide, om den radikale forhenværende udenrigsminister Martin Lidegaard ved det? For det er der ikke meget, der tyder på. Forhenværende udenrigsminister Mogens Lykketoft (S) ved det vist. Socialdemokrater har nemlig altid bekæmpet civilsamfundet – også i Danmark. »Stat eller samfund« var et Venstre-slogan. Så hvorfor vil Lykketoft støtte noget, som han vil udrydde? De to forhenværende kritiserer, at Danmark ikke vil støtte civilsamfundsorganisationer i »Palæstina« eller Israel. Men findes der civilsamfund i »Palæstina« – i Gaza? Nej. Det er stat det hele. Der findes ikke civilsamfund i et muslimsk land. Det burde de vide. Den fromme danske missionsorganisation »Ordet og Israel« er civilsamfund i Israel. Vil Lykketoft virkelig støtte den?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.