Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Chefredaktørens vingummibamser

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard, er original derved, at han, selv om han efterhånden har været på dagbladet i adskillige år, har formået at holde sig jomfruelig i forhold til elementær journalistisk arbejdsmetode.

I en leder om den påtænkte Femern-forbindelse mener han, at kritikken af de prognoser, som politikerne henholder sig til, er styret af lobbyister til fordel for færgefartens interesse i grænsehandelen. Projektet bør vedtages, »selvom det koster fem øre på vingummibamserne«, skriver han i anfald af kådhed.

Realiteten er imidlertid, at den fhv. vej- og trafikchef i Vejdirektoratet Knud Erik Andersens analyse af den nye trafikprognose, som både regeringen og Venstre lægger til grund for beslutningen om Femern-forbindelsen, viser, at prognosen ikke opfylder de simpleste krav til faglig ordentlighed og således giver et falsk billede af økonomien i projektet. I Jyllands-Posten støtter trafikforskerne fra Aalborg og Roskilde Universiteter hans kritik. Kritikken handler ikke om for eller imod en Femern-forbindelse. Den handler om beslutningsgrundlaget.

Spørgsmålet om grænsehandelstrafikken er kun relevant, fordi prognosen har regnet den med i trafiktallet for Femern-prognoserne, skønt den vil forsvinde, hvis færgerne ikke er der med deres meget billige billettilbud. Bo Lidegaard har fået sine vingummibamser galt i halsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.