Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Busteløs buste

BMINTERN - Klaus Kjøller Groft
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft

Det er godt, at der nu omsider kommer en frue på Frue Plads, nemlig seismologen Inge Lehmann, der i 1936 opdagede, at Jordens inderste kerne er fast og ikke flydende.

Men det er for dårligt, at hendes monument kun viser det fundament, hvorpå hendes buste burde have stået på parade med Niels Bohr og alle mændene. I stedet har man så ridset et portræt af hende halvt nede på den side af fundamentet, som vender bort fra mændene. Og udstyret forsiden af fundamentet med en lavthængende halv jordklode, som i pladsens stærke mandlige sammenhæng også må forstås som en fremhævelse af det kvindelige.

Men da Jorden som bekendt har to runde halvdele og kvinder to runde bryster, burde man i det mindste have forsynet monumentet med to halvkugler side om side. For at kompensere, at der mangler en buste.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.