Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Brænde eller brande

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

I store reklamer roser Dong Energy sig af sin grønne strategi. »Siden 2006 har vi reduceret vores kulforbrug med 73 procent, og nu har vi besluttet os for at blive helt kulfri,« lyder det fra klimaevangelisterne. Men der er et men, kan man forstå, når man læser det med småt. »Allerede om seks år vil alle vores kraftværker være omlagt fra at fyre med kul til at fyre med biomasse.« Biomasse er træflis og træpiller og den slags? Hvor kommer det fra? Bare læs med på Energinets hjemmeside: »Omkring 45 procent af den anvendte biomasse er importeret.« Og det bliver transporteret hertil fra Nordamerika og Østeuropa. Og så er det i øvrigt fri for afgifter. Så nej. Dong Energy tænker ikke grønt, men afgiftsfrit. Kapitalisterne er ikke blevet bedre til at brænde, men bedre til at brande sig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.