Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Borgmesteren med æggene

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Bornholms borgmester, Winni Grosbøll, konstaterer, at hendes kommune ikke tjener penge på det såkaldte Folkemøde. Det er andre, der henter de store indtægter. Blandt dem er de store kommunikationsbureauer: Advice, Operate, Geelmuyden Kiese, Primetime, Rud-Pedersen og Lead Agency. De har specialiseret sig i politisk kommunikation og lobbyarbejde, og er »guldsponsorer« på festivalen. Det betaler de 150.000 kroner for. Til gengæld får de lov at vælge de bedste pladser på Folkemødet.

Nu vil kommunen have en større del af kagen ved at danne en forening og senere en fond, der kan tjene penge på at sælge øl og mad og tilbyde overnatningsmuligheder. »Så vil vi kunne tjene nogle penge til driften af Folkemødet og til at udvikle det, og skulle der komme et overskud, kan det uddeles til velgørende formål,« siger Winni Grosbøll.

»Javist,« sagde konen med æggene, mens hun drømte om rigsdalere, og friere og om at blive fornem. »Jo, jeg skal vide at knejse med Nakken.« Og det gjorde hun, og så lå alle æggene pludselig på jorden.

Men bare rolig. Sådan går det ikke for folkemødet. For der er penge i at skabe kontakt til politikere. Det er trods alt verdens næstældste erhverv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.