Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Borgerdrevet

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Al magt til folket, sang Røde Mor engang i 1970erne. Og nu synger også de Konservative i Danmark med. Alle partier i Folketinget – undtagen regeringen og Socialdemokraterne – har fremsat et beslutningsforslag om såkaldte »borgerdrevne forslag«.

Partierne vil indføre en ordning, hvorefter borgere har ret til at få fremsat, behandlet og stemt om forslag i Folketinget. Det skal ske på betingelse af, at man kan indsamle underskifter fra mindst 50.000 borgere, som støtter forslaget.

Men hvorfor gøre det så svært? I dag skal man jo bare finde et enkelt folketingsmedlem, der støtter en tosset idé, for at få den behandlet i Folketinget. Hvad skal man med 50.000 underskrifter? Nutidens folketingsmedlemmer er såmænd parat til at fremsætte et forslag, hvis bare de modtager et par »likes« på Facebook. Ingen grund til store underskriftsindsamlinger om »borgerdrevne forslag«. Demokratiet er i praksis langt billigere til salg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.